De Correspondent

Deze man smokkelde dokters, zakenlui én jihadisten Syrië in

Reizend langs de grens leggen gastcorrespondenten Huib de Zeeuw en Tan Tunali vast welke impact de oorlog in Syrië op Turkije heeft. In deel 5 van de serie: hoe een Turkse smokkelaar honderden medici, zakenmensen en strijders de grens over hielp.

Opgetrokken uit glas en een golvend stenen dak behoort de luchthaven van Hatay tot een van de modernste van Turkije. Het is ook een van de kleinste regionale luchthavens: twee lokale luchtvaartmaatschappijen delen een balie en er is één koffiehoek. Gelegen in de meeste zuidelijke provincie (die in de Ottomaanse tijd nog tot het Syrische grondgebied behoorde) is Hatay in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste doorvoerhavens van buitenlandse jihadisten richting Syrië.

Lees meer...

Komt de Turkse hulp aan Syrië bij rebellen of verdrukten terecht?

Reizend langs de grens leggen gastcorrespondenten Huib de Zeeuw en Tan Tunali vast welke impact de oorlog in Syrië op Turkije heeft. In deel 4 van de serie: Het verhaal van de vaak geroemde Turkse hulp aan Syriërs. Waar komt die eigenlijk terecht?

Het zweet staat hem op het voorhoofd als Nebi Elgen de dozen speelgoed het park in het Turkse Gaziantep binnensleept. De 52-jarige voormalige ambtenaar is al zeven jaar gepensioneerd, maar nog altijd onvermoeibaar.

Lees meer...

Vlak over de Turkse grens kun je de IS-vlag al zien wapperen

Reizend langs de grens leggen gastcorrespondenten Huib de Zeeuw en Tan Tunali vast welke impact de oorlog in Syrië op Turkije heeft. In deel 2 van de serie: een portret van Ghaith aal Fakhri, de organisator van het eerste protest tegen IS in Syrië. Hij zag zijn stad bevrijd worden van een dictator, maar kreeg er nieuwe onderdrukkers voor terug.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed