My wet Turkish wedding
Foto: Taner Kılıç

My wet Turkish wedding

Dolgelukkig, maar tegelijkertijd triest van binnen. Met deze gemengde gevoelens lieten Turkse bruidsparen zich portretteren toen ze in het huwelijksbootje stapten. Figuurlijk, want in werkelijkheid was er geen boot te bekennen. De paren stapten met bruidskledij en al het water in, als vorm van creatief protest tegen de hydro-elektrische centrales in aanbouw, even verderop.

Om in zijn groeiende energiebehoefte te voorzien bouwt Turkije, met name in de Zwarte Zee-regio, steeds meer hydro-elektrische centrales. De lokale bevolking ziet toe hoe het waterpeil van de verschillende watertjes waar de centrales hun energie uit halen slinkt en het ecosystem ontwricht raakt.

Het bracht fotograaf Taner Kılınç op het idee om trouwfoto’s in die watertjes te nemen. Dat deed hij in de Kamilet Vallei, die danig te lijden heeft onder de bouw van een centrale. Hij vond twee koppels bereid die graag een nat (bruids)pak haalden om aandacht te vragen voor de verwoesting.

“Het enige wat we kunnen doen is onze stem laten horen en laten zien wat voor verwoesting de bouw van de centrales de prachtige natuur toebrengt. Daar zijn we met dit project aardig in geslaagd, maar helaas gaat de bouw voorlopig gewoon door”, aldus Kılınç, die in Turkije flink wat media-aandacht vergaarde met zijn natte trouwfoto’s.

Lees op oneworld.nl

Getagged onder :

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.